Esküvői tippek és tanácsok

Esküvői tippek és tanácsok a Musztáng Rendezvényteremtől

Budaörsi esküvő helyszín, kiváló esküvő étterem

A Musztáng Rendezvényterem évek óta biztosít helyszínt esküvők és nagyobb rendezvények részére. Azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik az esküvőjüket tervezgetik. Hasznos tanácsokkal és ötletekkel próbáljuk segíteni a jövőben hazasodni készülőket.

A házasságkötés minden egyes apró részletéről írunk, ezért az esküvő szervezéshez, tervezéshez, az esküvői ruha, esküvői helyszín és a helyszín dekorációjához is remek ötleteket kaphat tőlünk, tanácsokat adunk az esküvői frizurához és sminkhez is. Munkatársaink évek óta foglalkoznak esküvők lebonyolításával, ezért hatalmas tapsztalattal rendelkeznek.

Esküvőszervezés

1. Mikor menjek férjhez? (Első lépések)

Esküvőszervezés első fejezet

Fél térdre ereszkedve, remegve és dadogva - megtörtént a mesebeli lánykérés? Gratulálunk hozzá és sok boldogságot kívánunk! Ilyenkor azonban a boldogság mellett teendők sokasága is nyakába szakad, ugyanis a rokonok, barátok rögtön azt kérdezik, hogy „mikor lesz az esküvő?” Most következő írásunkkal rövid áttekintést, segítségnyújtást szeretnénk adni a kezdeti nehézségek leküzdéséhez, hogy ne kapkodva, rémálmok között hánykolódva teljenek el a hetek, hónapok.

Az esküvő napjának kitűzése

Általában az eljegyzés során szokás kitűzni a napot, de ha nem így történt, akkor sincs gond. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb napot ki tudják választani, figyelembe kell venniük a két család előre tervezett programjait, valamint az állami ünnepnapokat, amikor a hivatalok zárva vannak, vagyis nem lehetséges házasodni.

Hogy mennyi időre van szükségük az esküvő megszervezése előtt nagyban függ attól, hogy mennyire vannak felkészülve rá. Például ha egész kislánykoruk óta tudják, hogy hol, milyen színösszeállításban és hány vendéggel szeretnék megünnepelni életük legfontosabb napját, akkor nyilván elég feleannyi idő, mint másoknak. Általában azonban kilenc hónap, de minimum fél év szükséges a nyugodt felkészüléshez.

Az esküvő előtt 9-6 hónappal: döntések és kalkulációk

Ebben az időszakban e két fő tevékenységé a főszerep. Meg kell határoznia, az Esküvő helyszínt, az esküvő méreteit, stílusát. Az anyakönyvi hivatalba is szükséges lehet ellátogatni, lefoglalni az időpontot, rákérdezni, hogy kell-e valamilyen speciális okiratot beszerezni és bemutatni. Először ekkor érdemes költségvetési tervezetet készíteni, ez segít, hogy felismerjék a korlátokat, határokat (vagy éppen azok hiányát).

Hasznos lehet, ha ellátogatnak egy-egy szimpatikus étterembe, rendezvényterembe, ahova a lakodalmat tervezik, hogy lássák az árakat, a hangulatot, a belső teret. Ha minden megfelel, le is foglalhatják a helyet. Ekkor már jó, ha kijelölik a koszorúslányokat, tanukat, és rákérdeznek, hogy tudják- e biztosítani jelenlétüket életük Nagy Napján. Fotóst is már ebben az időszakban célszerű elkezdeni keresni.

A vendéglista összeállítása során mindenképpen tartsák szem előtt mindkét család szempontjait, elképzeléseit. Az esküvő az ifjú párról szól elsősorban, de másodsorban a rokonok találkozásáról, elégedettségéről, s ez nagyban beárnyékolhatja, avagy megkoronázhatja a nászünnepet.

Cikkünk folytatásában a további teendőket fogjuk átbeszélni egészen a várva-várt boldogító igen kimondásának percéig. Természetesen az itt meghatározott időponttól el lehet térni, ez útmutatóként szerepel, s nagyban megváltoznak a teendők, amennyiben profi esküvőszervezők segítségét kérjük. Az azonban bizonyos, hogy mindenképpen ideje döntéseket hoznunk esküvőnkkel kapcsolatban, s a legfontosabb szabályt ne feledjük: időben kell elkezdeni szervezkedni!

Ali Borbála

2. Mikor menjek férjhez? (Félidő)

Második fejezet

Előző cikkünkkel megtettük az első lépéseket esküvőnk sikeres megszervezését illetően, ám a feladatok, teendők listája még bőven ad számunkra szervezési munkát. Már kitűztük a nagy napot, és megkezdődött a szervezés. Körvonalakban már el tudjuk képzeli magunkat, amint családi körben eltöltjük életünk egy igen fontos napját. Maradt még fél évünk, lássuk a határidőnaplót: mire kell még időt fordítanunk?

A menyegző előtt 6 hónappal: a ruha

Talán kijelenthetjük, hogy a nők számára ez a legizgalmasabb része az esküvőknek, hiszen eljött az ideje, hogy ruhát válasszunk magunknak, és a koszorúslányoknak; természetesen a kiegészítőkkel együtt. A jegygyűrűk beszerzése, a virágok, és a dekoráció (az esküvő színeinek) átgondolása is esedékessé vált. A korábban kiválasztott koszorúslányok, tanuk, esetleg vőlegény-kísérők hivatalos felkérésével egyetemben.

Meghittebb hangulatunkban kiválaszthatjuk a ceremónia zenéket, illetve utánajárhatunk az áhított esküvői járműnek, esetleg le is foglalhatjuk. Egyházi esküvő esetén már érdemes bejelentkezni jegyesoktatásra, valamint egyeztetni az eskető pappal. Ha eddig nem tettük volna meg, kérjünk árajánlatot az esküvői helyszíntől, ahol az ünneplést tartjuk. A meghívók megtervezése, kiválasztása, megrendelése szintén ajánlott (persze a darabszám mindig felfelé kerekítve legyen megadva).

Ha nem bírjuk tovább, akkor még pont időben vagyunk ahhoz, hogy felkeressünk egy rendezvényszervezéssel foglalkozó céget, akik elvégzik a munka nagyját a továbbiakban.

4- 5 hónappal korábban: erősödő kontúrok

Lassan látjuk magunk előtt az események sorát, kiegészítjük a vendéglistát (körül-belül véglegesítve), ültetőkártyákat tervezünk, menüt állítunk össze és lázasan készülődünk. Ideje ismét összebújni és átnézni a nászutas ajánlatokat, valamint kikérni a szabadságokat. Ekkor érdemes a lakodalomra tervezett zenekar, vagy DJ felkérése, lefoglalása. Amennyiben nászajándék-listát tervezünk (bolt címekkel, rokonok értesítésével), akkor az ezzel kapcsolatos szervezkedést már ajánlott elkezdeni. Természetesen tánctudásunktól függ, de jó, ha már most jelentkezünk táncoktatásra.

Egyházi esküvőhöz ekkor célszerű beszerezni a keresztleveleket, az orgonakísérőt, vagy templomi kórust. Polgári esküvőnkhöz készíthetünk műsort, amit érdemes már megtervezni. (Választhatunk verset, felkérhetünk egy versmondót, vagy zenészt egy gitárral, stb.)

3 hónappal az esküvő előtt: szépség, alvás, cuki

Jó esetben a menyasszonynak van egy jó fodrásza, akire élete Nagy Napján is számíthat, s talán még próbafrizurára sincs szüksége, annyira ismerik egymást. Ám valljuk be: legtöbbünk nem ilyen szerencsés. Mivel azonban lassan lepereg a homokóra homokja, és mi a legszebb, legjobb formánkban szeretnénk pompázni, ezért eljött az ideje a próbáknak, vagyis a sminkes és a fodrász felkeresésének, esetleg a műkörmös felkutatásának, s a „tesztek lefuttatásának”. Ezzel elkerülhetjük, hogy az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy a kiválasztott kontyunk nem áll sehogy, a lilás szem nem áll jól nekünk, vagy az, hogy allergiásak vagyunk a műköröm-ragasztóra.

Előrelátó szervezőként gondolnunk kell a lakodalom utáni pihenésre, vagyis a vendégek szállásainak, esetleg a nászéjszaka helyszínének lefoglalására. A menetrend, vagyis az esküvő programjának véglegesítése, átbeszélése a segítőkkel legalább ennyire fontos és szükségszerű.

Az anyakönyvi hivatal számára szükséges friss okmányok beszerzésének ideje ez, valamint a köszönetajándékok, az esküvői torta és az aprósütemények megrendelésének határideje.

Nem nehéz belátni, hogy a rengeteg teendő között könnyű elcsúszni, elfelejteni valamit. Reméljük, hogy sikerül segítséget nyújtanunk abban, hogy minden kellemes, előkészített és átgondolt legyen, vagyis hogy minden olyan legyen, mint ahogy elképzeltük. Cikksorozatunk befejező részében egészen az első hitvesi csók elcsattanásáig kísérjük a boldog párt, kiemelve a még megválaszolatlan kérdéseket, megoldatlan feladatokat.

Ali Borbála

3. Mikor menjek férjhez? (Célegyenesben)

Esküvői előkészület

Korábbi cikkeink segítségével egyre közelebb kerültünk ahhoz a naphoz, amely örökre megváltoztatja életünket. Az esküvőnk napjához. Már kevesebb, mint három hónapunk van hátra a kitűzött napig, s erről már mindenki értesült, akire számítunk, bár még nem hivatalosan. Minden szépen alakul, nyugodt szívvel dőlhetünk hátra, s megelégedetten érezhetjük, hogy a Nagy Nap sínen van. Hogy a nyugalom megmaradhasson, és biztonságban érezhessük magunkat, igyekszünk segítséget nyújtani az utolsó lépések megtételében is.

Két hónappal a Nagy Nap előtt: vendégek, egyeztetések

Már csak 60 nap van hátra, itt az ideje, hogy leellenőrizzük a vendéglistát, véglegesítsük a névsort, és eldöntsük, hogy a meghívottak közül hányan lesznek jelen a vacsorán. (Természetesen a végleges számot egyeztetni kell az étteremmel is.) A meghívók átadásának, avagy kipostázásának napja is ekkor érkezik el, melyhez a környéket nem ismerőknek hasznos lehet térképet is mellékelni, amelyen bejelöljük a helyszíneket. Érdemes összeülni leendőbelinkkel, átnézni a tervezett költségeket, esetleg újrakalkulálni, valamint megtervezni a vacsora helyszínének díszítését (gyertyák, szalagok, lufik, stb.) és megrendelni a kellékeket. Ha már lefoglaltuk, vagy kiválasztottuk a fotóst, akkor egyeztetni kell vele a műtermi, illetve esküvői képeket, valamint az eskető-pappal minden apró részletet megbeszélni a ceremóniával kapcsolatban.

6 - 4 héttel a menyegző előtt: búcsúztatók, virágok

Eljött a legény,- illetve leánybúcsúztatók ideje, vagyis az utolsó „szingli” bulis estéhez helyszínt kell választani, valamint meghívni a barátokat. Jó esetben van törzshelyünk, amire mindig lehet számítani, de ha nem rendelkezünk ilyennel, akkor nézzünk körül az interneten. Ha szándékunkban áll nászútra külföldre utazni (mondjuk télből a nyárba), akkor érdemes biztosítást kötnünk (élet-, baleset-, utazás-, háztartásbiztosítás). A mézeshetekkel kapcsolatban ideje leellenőriznünk, hogy mindent elintéztünk-e, hogy biztosan csak az indulás legyen hátra.

A virágok megrendelését sem szabad tovább halasztani, gondolunk itt a menyasszonyi csokorra, illetve a dekorációkra (járműre, asztalokra, templomba). Ha nagy távolságra vannak a helyszínek egymástól, akkor azt is meg kell terveznünk, hogy a vendégeket milyen jármű szállítsa. 28 nappal az egybekelés előtt érdemes megrendelni a menükártyákat, esetleg szalvétákat, valamint az ültetőkártyákat.

2 - 1 héttel korábban: szépségszalon, főpróba

Az utolsó napok már leginkább a menyasszony körül forognak, hiszen eljött az idő arra, hogy kozmetikushoz, fodrászhoz, manikűröshöz, pedikűröshöz menjen. Természetesen mindegyiktől időpontot kell kérni előtte, és ha a hajunkat festetjük, vagy daueroltatjuk, akkor azt mindenképpen az esküvő előtt egy héttel tegyük. Az étteremtől kapott tájékoztató segítségével (esetleg helyszíni ellenőrzés után) készítsük el az ülésrendet. (Mely, valljuk be, csak első hallásra könnyű feladat..)

A főpróba a menyasszonyt illetve a vőlegényt egyaránt érinti, hiszen nem másról van szó, mint a ruhákról, valamint azoknak minden kiegészítőjéről. Gondolva arra, hogy az esküvő hosszú lesz, érdemes elkezdeni hordani otthon a cipőket, nehogy törjön, vagy nyomjon. A koszorúslányokkal átbeszélt és elpróbált templomi jelenetsor gördülékenyebbé teheti az események sorát. Ideje átbeszélni minden részletet a ceremóniamesterrel, vagy a vőféllyel, illetve előkészíteni a leány-, illetve legénybúcsút.

2 nappal előbb: utolsó simítások

Igazán izgalmas kilenc hónap áll a hátunk mögött, s már csak néhány óra választja el egymástól a leendő ifjú párt. Amit semmiképpen ne felejtsünk el 48 órával az esküvő előtt, az az autó, avagy az általunk választott jármű kitisztítása, lemosatása. Legalább ilyen fontos a bőröndök becsomagolása a nászútra, valamint a ruhák elhozása a szalonból. Valljuk be – egyik nélkül sem lenne felhőtlen a nap számunkra.

Ha babonás a menyasszony (ha nem, akkor is) érdemes beszerezni minden kelléket: valami régit, valami újat, valami kölcsönkapottat és valami kéket, amit hordhat szerencsehozóként. Ám a teljes felkészüléshez elővigyázatosság is szükséges: tartalék harisnya és papírzsebkendő mindenképpen legyen könnyen hozzáférhető helyen. Az utolsó napon próbáljunk meg lazítani, higgadtan átgondolni az eseményeket, és kicsit összebújva romantikázni szerelmünkkel.

És ím, elérkezett a várva várt pillanat! Mindenki mosolyog, meghatódva hüppög, mi büszkén feszítünk gyönyörű ruhánkban, s ezen a napon valóban királylányoknak érezzük magunkat. Ezer apró dolgot ellenőrzünk még utoljára, majd a tükör előtt állva érezzük, hogy eljött a pillanat. Gratulálunk! Nincs is már semmi tennivalónk, mint ünnepelni.

A jó válasz tehát arra a kérdésre, hogy mikor menjünk férjhez – röviden az, hogy akkor, amikor van rá időnk, hogy megszervezzük. (Feltéve, ha nem hirtelen ötletből kerülünk a házasságkötő terembe.) Egy azonban biztos; a boldogító igen után megváltozik az életünk, akárhol, akármikor mondjuk is ki.

Ali Borbála

Válasszunk esküvői ruhát!

Gyönyörű esküvői ruhák

A legtöbb menyasszony már kislány kora óta tudja, hogy milyen esküvői ruhát szeretne viselni a nagy napon. Sajnos az idő múlásával szinte mindenkien át kell értékelnie gyermeki elméje által megálmodott ötleteket, mert a teste már nem az a karcsú, kislányos, mint évekkel azelőtt volt. Persze mindig akadnak kivételek, szerencsések, akik topmodell alkattal rendelkeznek még néhány gyerek szülése után is, de valljuk be őszintén, nem ez az átlag.

Az eljegyzés örömteli pillanatai után szinte minden hölgy a menyasszonyi ruháját kezdi tervezgetni. Számtalan forrást találhatunk, melyek segítséget nyújthatnak. Sok-sok esküvői magazint és szakértőt lehet találni a témában, de talán az Internet lehet a legjobb barátunk az esküvői ruha választása közben. Vendéglőnk blogja is eme átláthatatlan weboldalrengeteg része ként próbál önnek segítséget nyújtani ahhoz, hogy az esküvője napja egy csodálatos nap lehessen.

A legtöbben elkeseredve érzik magukat, amikor belefognak álmaik esküvői ruhájának kiválasztásába, mert a magazinok és internetes portálok telis-tele vannak gyönyörű tizenéves esküvői ruhába bújtatott modellek képeivel, akik természetesen nem átlagos alakkal és méretekkel rendelkeznek. Sok menyasszony ezek miatt a tökéletesre retusált és órákon (napokon át) manipulált képek miatt érzi magát kövérnek, csúnyának. - Hölgyeim! - Ez nincs így! Minden nő gyönyörű! A szépséget nem a menyasszonyi ruha ára, formája vagy színe fogja előhozni egy nőből, hanem az, hogyha a kiválasztott ruhában jól érzi magát. Fontos, hogy ne a gyerekkori álmokhoz ragaszkodjon, mert ez a legtöbb esetben nem vezet sikerhez.

A legfontosabb, hogy fogadja el a testét úgy, ahogy van (na jó, egy kicsit lehet diétázni) és válasszon az egyéniségéhez és alakjához passzoló ruhát. Az esküvői ruhaszalonok nagy segítséget nyújthatnak, mert általában tapasztalt varrónők és szakértők segítik a választást. A ruha kiválasztásához ne vigye magával az összes barátnőjét, rokonát, mert abból csak veszekedés és rossz döntés lehet. Hallgasson a hozzáértő szakemberre, de legfőképp magára.

Az öltözéknek természetes passzolnia kell az alakunkhoz, ami így ügyesen kiemeli az előnyös testrészeket, és kellő képen eltakarja az esetleges hibákat.

Az alacsonyabbra nőtt hölgyeknek ajánlott olyan menyasszonyi ruhát viselni, ami mély kivágású és engedi láttatni a nyak vonalát. Ezáltal magasabbnak látszunk.

A teltebb idomokkal rendelkezők inkább a dekoltázs hangsúlyozásával és a combok, és hátsójuk eltakarásával ügyeskedhetnek. A mell alatt bővülő ruhák előnyösen befolyásolhatják az összhatást.

A tökéletes alakkal rendelkezőknek igazából szinte minden jól áll, de a vállakat megmutató és a derék szépségét hangsúlyozó ruhákkal szinte tökéletes „hatás” érhető le. Az ilyen jó adottságokkal rendelkező hölgyeknek az extrémebb, testhezálló megoldásoktól sem kell tartani. Ha az egyénisége és az esküvő stílusa is megengedi, akkor bátran választhat valamilyen szexi ruhát is.

A döntés nem egyszerű, de számos jó nevű esküvői szalon és szakember segíthet a választásban, viszont mindenkép azt a ruhát válassza, ami a legjobban illik alakjához és, amiben jól érzi magát, mert ez az érzés az esküvője napján és jelen lesz!

Nyakkendőt, inget, cipőt a vőlegénynek!

Nyakkendő, csak stílusosan

Hogyan válaszzunk nyakkendőt a vőlegény ruhájához? Szerencsére nem annyira nehéz választás ez, mint amilyennek tűnik. A választott öltözék típusa hamar leszűkíti a kört.

Rengeteg nyakkendő típus létezik, de szerencsére mindnek meg van a maga helye a divatban. Válogathat a csokor, francia, hagyományos, vagy akár valamiyen más nyakbavaló közül, de a legfontosabb, hogy az mindenkép passzoljon a választott inghez és stílusában az egész öltözékhez. Főként az inghez és a menyasszony ruhájának színéhez kell mennie a választott nyakkendőnk. Ha a menyasszony ruhája fehér , ami azért általában így van, akkor jó választás lehet egy szintén fehér nyakkendő a vőlegény számára. A fehér ing és fehér nyakkendő együtt most nagyon divatos választás. természetesen egy fekete nyakkendő is szinte minden ruhához megfelelő választás lehet. A nyakkendő típusát pedig a ruha határozza meg. Egy frakkhoz, szmokinghoz kizárólag csokor, míg egy egyszerűbb öltönyhöz a hagyományos nyakkendő ajánlott.

A cipő kiválasztása főként a nadrág színéhez történjen. Lehetőleg legyen egy kicsivel sötétebb, mint maga a nadrág. A kényelmen túl arra is figyeljen, hogy lehetőleg legyen elegánsabb, mint egy hétkoznapokra vásárolt cipő. Frakkhoz és szmokinghoz csak fekete papucscipőt viseljen. Extrémebb, beválalósabb vőlgények természetesen a cipő színében is eltérhetnek a megszokott barna és fekete árnyalatoktól, de semmikép ne vonja el a cipő figyelmet, legyen egység a cipő és a ruházat többi része között.

Esküvői öltöny választás

Férfi esküvői öltönyök

A leendő vőlegény ruhájának és kiegészítőinek kiválasztása hasonlóan fontos, mint a szép esküvői ruha megtalálása a menyasszony számára. A legmeghatározóbb ruha a férfi esküvői viseletében, pedig az öltöny, ezért nagyon körültekintően és nem elhamarkodottan kell azt kiválasztani.

Első körben érdemes a lakhelyhez közeli esküvői szalonok kínálatát végignézni és a személyiségéhez passzoló öltönyöket felpróbálni. Ha ezek alapján valamelyik kifejezetten jól áll, akkor már megvan az út, amin megtalálhatja az igazi esküvői öltönyét.
Az öltönyök árát leginkább az anyaga és a márkája határozza meg. A leggyakoribb anyag a gyapjú, de érdemes más anyagú öltönyöket is megpróbálni.

Figyelembe kell még venni az öltöny stílusát is, ami lehetőleg illeszkedjen az egész esküvő stílusához és a menyasszony ruhájához is. Fontos, hogy ha külön vásárolja meg az öltöny nadrágját és a zakót, akkor azok tökéletes azonos anyagúak és színűek legyenek, mert különben nagyon zavaró lesz az összhatás.

Saját autó vagy luxuslimuzin?

Esküvői autó? Saját?

Számtalan dologgal tehető érdekessé, felejthetetlenné egy esküvő. A legtöbben szinte az esküvő egész napját percről-percre megtervezik, és mindent a legprecízebben lejegyeznek, mégis sokan kifelejtik listájukról az autót. Persze nem is mindenki számára jelent nagy fejtörést, hogy milyen autót válasszon esküvője napjára, mert úgy gondolja jól megfelel a hétköznapokon is használt kocsi, maximum szépen feldíszítik. Természetesen az is lehet jó választás, főként, ha szűkös az esküvőre szánt anyagi keret.

Azoknak, viszont, akik szeretnék megadni a módját és a lehető legtöbbet kihízni esküvőjükből, azok szinte bármilyen járművet bérelhetnek a mai világban. Mára már hazánkban is egyre népszerűbbek az Egyesült Államokban oly divatos hófehér luxuslimuzinok, luxusterepjárók. Ezeket a hatalmas autókat nem csak a helyszínek közti utazásra érdemes használni, hanem a fotózás kelléke is lehetnek. A limuzin vagy egy szép hintó, tökéletes háttere lehet néhány fotónak.
Hófehér hintó, mint a mesékben
Nem véletlen említjük a helyszínt, hisz gondoljon csak bele, mekkora kellemetlenséget okozhat egy szűk kis utcába beszorult limuzin. Az ilyen helyzetek elkerülésére érdemes egyszer végigmenni az esküvő napjára tervezett útvonalon, főként ha nem minden nap jár azon az úton. (vagy nem limuzinnal) A bérelt autókat a legtöbb esetben kizárólag a cég által biztosított sofőr vezetheti, így azon sem kell izgulni, hogy ki vezesse a sokmilliós csodát.

Ha Ön is szeretné esküvőjét még izgalmasabbá és érdekesebbé tenni, akkor számtalan cég ajánlataiból válogathat. Nem áll szándékunkban ezen az oldalon ingyen reklámozni egy esküvői autókölcsönzőt sem, de egy egyszerű kereséssel számtalan ajánlatot találhat az Interneten. (keressen például az “esküvői limuzin” szavakra.)

Az árak néhány tízezer forinttól egészen a végtelenségig változhatnak, az igényektől függően.

Ötletek az esküvői frizurához

Álom esküvői frizura tippek

Extravagáns vagy egyszerű? - Ez a kérdés már valószínűleg az ön fejében is megfordult.

Ha még nem hozott végleges döntést, akkor jelen cikkünk talán segít kiválasztani a megfelelő stílust, vagy legalább ad néhány ötletet.

A legtöbb gondjuk a rövid és ráadásul vékonyszálú hajúaknak van, de nekik sem kell aggódniuk, mert néhány érdekes kiegészítővel, néhány szál virággal egyedi és egyszerűségétől szép frizurát alkothatnak. A lehetőségekhez mérten érdemes az esküvő előtt többféle frizurát is kipróbálni akár fejpánttal is, mert ahhoz gyorsan és egyszerűen rögzíthető a fátyol rövid haj esetén is.

Félhosszú hajúaknak lényegesen több lehetőségük van, de túlzásokba, azért ne essenek, ne vonja el a frizura a figyelmet, legyen összhangban a ruhával. A félhosszú haj egyformán jól nézhet ki, akár göndör, akár kivasalt formában. Jól mutathat egyszerűen szétengedve, ráfogatva a fátylat.

Hosszú haj esetén szinte korlátlanok a lehetőségek, csak a fodrász tudása és az esküvő stílusa szabhat határt. A hosszú hajat lehet egyszerűen vasaltatni, vagy izgalmas hullámokat bele rakatni, de csodálatos kontyot is kihozhatunk belőle. A lehetőségek tárháza végtelen, csak jól kell választani a fej és arcformánk, illetve a hajtípusnak megfelelően.

Néhány praktikus öltet:

 • Időben!
  Lehetőleg időben, legalább két-három hónappal az esküvő napja előtt keresse fel a fodrászát, hogy biztosan legyen szabad időpont az esküvő napján. Maga a frizura elkészítése, pedig a bonyolultságától függ, de legalább 40 perc. Extrémebb, divatos frizurák esetén akár 2-3 óra is lehet az elkészítés ideje.
 • Próbafrizura kérése:
  Ha nincs kialakult elképzelése a frizuráról, akkor válasszon olyan fodrászt, aki akár 2-3 próbafrizurát is elkészít önnek.
 • A frizura vagy a smink készüljön előbb?
  A legtöbb esetben a sminkesek és fodrászok is a frizura elkészítését ajánlják előbb. Ennek legfőbb oka az, hogy a smink sokkal gyorsabban „tönkremegy”, mint egy jól „megtűzött”, beállított haj.
 • Mindez mennyibe kerül?
  A legegyszerűbb frizurákért körülbelül 3500-5000 Ft-ot kér a fodrász. A bonyolult, hosszabb hajak elkészítésért 10-25 ezer Ft közötti összeget kell kifizetni.

Smink az esküvőre

Tippek az esküvői sminkre

Kiválasztotta a ruhát és minden kelléket? – Akkor jöhet a smink próbája! Az alapvetően eldöntendő kérdés az, hogy saját maga vagy inkább sminkes készítse el az esküvői sminkjét? - Ebben a cikkben azoknak szeretnénk pár tippet adni, akik úgy döntenek, hogy nem bízzák másra arcuk megszépítését, hanem saját maguk végzik el a nem is olyan könnyű munkát.

Ahhoz hogy a fotókon az arca is tökéletesen mutasson és látsszon annak minden szépsége, egy közepesen erős, üde smink elkészítése ajánlott. Azoknak a hölgyeknek is ajánljuk, hogy sminkeljék ki magukat az esküvőre, akik a hétköznapokon egyébként nem szokták, mert valóban nagyon erősen befolyásolja majd ez elkészült fotók minőségét.

Az ideális természetesen az lenne, ha minden menyasszony egy szakember segítségét kérné, és vele készítetné el az esküvői sminkjét, de tudjuk, hogy ez nem minden esetben lehetséges, ezért próbálunk néhány praktikus ötlettel szolgálni a saját kezűleg elkészített sminkhez:

A smink alapjában csillogóbb, és élénkebb kell, legyen a hétköznap használt sminknél. Bírnia kell az egész napos megpróbáltatásokat és az éjszaka folyamán is ragyognia kell.

A színek és anyagok kiválasztásához érdemes kikérni egy szakember véleményét, még akkor is, ha nem ő fogja elkészíteni a sminket, mert ők tudják, hogy egy adott bőrtípushoz, fejformához milyen smink illik igazán. Ha rutinos és gyakran sminkeli magát, akkor valamennyivel könnyebb helyzetben van, és csak arra kell törekednie, hogy egy erősebb és eleganciát, sugárzó sminket készítsen magának.

A smink színeinek tökéletes harmóniában kell lennie a ruhával, a virágokkal és a kiegészítőkkel egyaránt, ezért a smink megtervezését csak akkor ajánljuk, ha már minden más rendelkezésre áll.

Érdemes kerülni a nagyon vastag ceruza vonalakat és kirívóan erős színeket, hogy ne vonja el a figyelmet teljesen. Arcának üdeséget és frissességet kell sugároznia, ezért rózsaszín arcpírt ajánlunk. A szemeket érdemes jobban kiemelni, például egy fényesebb szemhéjporral, ami ünnepivé is varázsolja az összhatást. A szájra több sminkes is csak egy kis szájvényt ajánl az esküvő sminkhez, de a fotók szempontjából előnyösebb valami élénkebb, rúzst használni legalább a fotózás idejére, hogy a szája is érvényesüljön a képeken.

 • A sminkelést kezdje egy alapos bőrradírozással, amihez manapság már számtalan, jobbnál-jobb termék kapható.
 • Mint, ahogy előző cikkünkben is írtuk, a frizura készüljön el előbb és csak az után a smink. Ez fontos, mert a smink gyorsabban tönkremegy, és minden perc számít. korrektor
 • Miután a frizura elkészült, a bőr apróbb hibáinak eltüntetése következik, vagyis jöhet a korrektor. A korrektort csak vékonyan kenje a bőrre és lehetőleg egy árnyalattal világosabbat, mint maga a bőr színe. alapozó
 • Válasszon alapozót és lehetőleg a nyak színéhez hasonlót. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az üzletben, amikor alapozót vásárolnak a kezükön próbálják ki a színt, ami nagy hiba, mert a kéz és a nyak színe teljesen más.
 • Alapozás lefixálásához, hogy tartós maradjon a smink, érdemes kő vagy porpúdert használni.
 • Ahogy fentebb is írtuk, a szemeket érdemes jobban kiemelni valamilyen szép barack, rózsaszín vagy akár pezsgő (csillogóbb) szemhéjpúderrel. A ceruzavonal legyen nagyon vékony és fixálja szemhéjporral! Használhat tust akár fekete, vagy barna színben.
 • Számítunk néhány könnycseppre, így a szempillaspirált is úgy válassza ki, hogy az lehetőleg vízálló legyen.
 • Az arcát egy szép rózsaszín vagy netán lazac színű arcpirosító teheti igazán üdévé, ragyogóvá. Az arcpirosítót egy jó minőségű arcpirosító ecset segítségével vigye fel, hogy az ott is maradjon. Ha túl erősre sikerülne, akkor egy kis púderrel halványíthat rajta.
 • A fotózáshoz egy élénkebb erősebb rúzst ajánlunk, de ez akár el is hagyható és helyette elegendő lehet a manapság nagyon divatos szájfény.
 • Azokra a helyekre, amit a ruha nem takar, fel lehet tenni egy kevés csillámport, de csak mértékkel, hogy szép legyen.

A sminkelés lényege az legyen, hogy ne megváltozatni akarja magát, hanem az előnyös és szép dolgokat próbálja kiemelni, a sminkel. A smink ne éljen külön életet! Harmonizáljon a ruhájával és minden kiegészítőjével, mert nem attól lesz jó a smink, ha kirívó, hanem attól, ha senki sem tudja megmondani, azt, hogy mi tette önt oly gyönyörűvé.

Dekorációs ötletek esküvőre

Esküvői helyszín Budaörsön a Musztáng Rendezvényteremben Musztáng Rendezvényterem esküvő helyszín feldíszítve

Ha sikerült kiválasztani a nagy nap helyszínét, akkor sem állhat meg a szervezés, hisz ezer és ezer tennivaló van még. –Többek közt az esküvői helyszín stílusának kialakítása. Mint eddig sok esetben, most is azt tudjuk tanácsolni, hogy lehetőleg kérje ki szakember véleményét, de ha van egy kis szépérzéke, jó ízlése, akkor akár saját maga is nekifoghat az esküvői helyszín dekorációjának a megtervezéséhez.

Sok kis apróság az, ami meghatározza majd a helyszín hangulatát. Most ezekből válogattuk össze a legfontosabbakat, hogy egy kis segítséget nyújtsunk.

Ugyanúgy, mint az esküvői ruhánál vagy a vőlegény cipője és nyakkendője közt, itt is az a legfontosabb elv, hogy minden harmonizáljon egymással és, akkor nagy gond nem lehet.

Az esküvő stílusát és a dekoráció milyenségét alapvetően meghatározza a kiválasztott helyszín stílusa. Ha egy patinás étterem, faragott bútorral és önmagában is lenyűgöző hatású berendezéssel rendelkezik, akkor kár elrontani oda nem illő dekorációs elemekkel, például székszoknyákkal, színes terítőkkel. Ilyen esetben érdemes a virágdíszekre és az apróbb kiegészítőkre koncentrálni és azokkal kialakítani a helyszín megfelelő stílusát.

A kifejezetten esküvőkhöz, rendezvényekhez kialakított termek általában semleges, nem túl hivalkodó bútorral és színekkel rendelkeznek, annak érdekében, hogy minden ott tartott esküvő egyedi lehessen. Ezeket a termeket szinte mindenki a saját ízléséhez igazíthatja.

A virágdíszek:
Egy rutinos és megbízható virágkötő a gondolatainkban olvas és kitalálja, hogy milyen virág dekoráció is illene az esküvőhöz. Ha erre mégsem képes, akkor érdemes nagyvonalakban felvázolni a helyszín adottságait, vagy akár a helyszínen felmérve eldönteni, hogy mekkora és milyen színű, formájú virágdíszek tegyék majd szebbé a helyszínt. Ami fontos, hogy az asztalokra kerülő virágok, ne legyenek magasak, így nem akadályozzák majd a beszélgetést és a vacsora közben sem fog a tányérba lógni. Lehetőleg ne legyenek 20-25 cm-nél magasabbak.

Virágok elhelyezhetőek állványokon és a plafonról is le lehet őket lógatni, de minden esetben masszívan, biztonságosan legyenek elhelyezve, hogy a gyerekek és a táncoló násznép se tudja azokat magukra rántani.

Kiegészítők:
Divatos és manapság olcsón beszerezhető kellékek az úszó gyertyák, rózsaszirmok, természetes díszítő kellékek (kavicsok, kövek), melyek még szebbé elegánsabbá, meghittebbé tehetik helyszínt. Arra kell csak odafigyelni, hogy ne legyen belőlük túl sok, és összhangba legyen minden apró kiegészítő.

Kiváló esküvő étterem Budaörsön Musztáng Rendezvényterem esküvői vacsora helyszíne

Ezer vagy még annál is több ötletet, kiegészítőt sorolhatnánk fel, hogy mivel lehet színesebbé szebbé, jobbá tenni egy esküvő helyszínt, de ez minden esetben egyedi megoldásokat kíván, ezért azt ajánljuk, hogy ha sikerült helyszínt választani, akkor lehetőleg kérje ki egy szakember véleményét.

Templomi szertartás - Esküvő a templomban

Templomi esküvő tippek

Miden esküvő talán legjobban megható és szinte felejthetetlen eseménye a templomi szertartás. Manapság többféle szokás elterjedt a bevonulást illetően. Természetesen ezektől bárki eltérhet, csak megegyezés kérdése.

Talán a Magyarországon a legleterjedtebb szokás, az, amikor az örömszülők kíséretében külön-külön vonul be a jegyes pár. Ebben az esetben a násznép foglalja el a helyét a templomban, majd zene kíséretében (legtöbb esetben orgona) kezdődik el a ceremónia.

Elsőként a vőlegény vonul be édesanyja kíséretével, majd egy kicsit lemaradva követi őket a menyasszony és annak édesapja. A menyasszony fátylát vagy adott esetben uszályát koszorúslányok tartják. Legutoljára érkeznek a tanúk. Nagyon kedvelt és egyben látványos is ez a fajta bevonulás. Főként azért kedvelt, mert a szülők is jelentős szerepet kaphatnak a ceremónia alatt, és közvetlen részesei lehetnek az eseménynek.

Egy szintén elég elterjedt bevonulási forma az, amikor a menyasszonyé a főszerep. Ebben az estben a leendő férj az oltár előtt várja a menyasszonyt a tanúk és a pap társaságában. Ez a bevonulási forma, akkor lehet előnyös, ha a vőlegény nem kedveli a túl nagy felhajtást, vagy szeretné végignézni a bevonuló menyasszonyt, ezzel is fokozva az első megpillantás élményét. A menyasszonyt ekkor is az édesapja kíséri az oltárhoz.

Esküvői helyszín szertartással a Musztáng étteremben Esküvői szertartás a Musztáng Rendezvényterem teraszán és kertjében

Közös bevonulás is létezik, de kevésbé elterjedt. Ez estben a páron és tanúkon kívül mindenki a templomon belül várakozik, és a vőlegény vezeti be a menyasszonyt, mögöttük pedig a tanúk érkeznek. Legnagyobb előnye, hogy minden figyelem a jegyes párra irányulhat bevonuláskor.

Ami minden esetben hasonló az, hogy a vőlegény jobbra, a menyasszony pedig ball oldalra áll az oltár előtt. Az egész bevonulás feldobható néhány kislány segítségével, akik a bevonuló pár előtt virágszirmot szór a lábuk elé. Ezt sajnos nem minden templomban engedik.

Ötletek az esküvői helyszín kiválasztásához

Esküvő helyszín a budaörsi étteremben

Sok esküvő helyszín már akár fél/egy, évre előre le van foglalva.

Ahhoz, hogy gyorsan megtalálja a megfelelő helyszínt, néhány dolgot, nem árt előre tisztázni. Fontos tudni, hogy legalább megközelítőleg hány vendég fog részt venni a szertartáson és ebből mennyien fognak az esküvői vacsorán is jelen lenni. Nyilván ön sem szeretne egy kastélyt kibérelni, ha csak 100-150 főt szeretne meghívni a lakodalomba. Egy kisebb lakodalomhoz sokkal inkább egy hangulatos vendéglő, mint sem egy kastély vagy kúria passzol. Persze mindezt a pénztárca vastagsága is erősen befolyásolja, de egy vendéglő sokkal kevésbé jelent nagy terhet a családi kasszának.

Praktikus lehet, a ceremóniát és a lakodalmat is egy helyen tartani, erre a jobb helyszínek biztosítanak is lehetőséget.

Néhány fontos kérdést pontokba szedtünk, hogy könnyebben döntsön leendő esküvő helyszíne, felöl:

A helyszín személyes megtekintése. Mindenkép érdemes személyesen megnézni a lehetséges helyszíneket, mert sok múlhat a hely hangulatán, az illatokon és még számtalan más dolgon, ami akár tönkre is teheti a jeles napot.

Milyen választható szolgáltatásokat kínál a hely?

Érdemes olyan helyszínt választani, ahol akár a polgári szertartás is megtartható, mert sok idő és utazás megspórolható így és a vendégek is kevésbé fáradnak el. Továbbá a legjobb helyszínek azok, ahol már van kialakult kapcsolat a helyszín és bizonyos szolgáltatók, pl. zenekar vagy dekoratőrrel és így önnek ezek után sem kell már kutatnia. Komoly előny lehet, ha állandó zenekart tud prezentálni a vendéglátóhely. Egyszóval érdemes olyan helyszínt választani, amely minél több dologgal képes segíteni az esküvő szervezését.

Jól főz a szakács?

Egyáltalán nem mellékes kérdés, hogy megfelelő e a szakács által elkészített étel. Egy ebéd vagy vacsora alkalmával ez könnyen tesztelhető. Kedvezmények, akciók? Mielőtt végleges döntés hozna érdemes fontolóra venni azt is hogy a választott helyszín ad e valamilyen kedvezményt. Nívósabb helyszínek általában rendelkeznek speciális italcsomag ajánlatokkal vagy valamilyen extra kedvezménnyel, ami sokat jelenthet, ha nagy a vendégsereg. Jelentős összeg megspórolható bizonyos kedvezményekkel.

Mennyibe kerül az esküvő?

Érdemes mindent előre tisztázni az anyagiak terén is, nehogy végül kellemetlen meglepetés érje. Le kell írni minden igényt és tételről tételre tisztázni, hogy mi mennyibe is fog kerülni. Ne feledkezzetek meg a túlórapénz vagy az éjszakai felár létezéséről sem!

Ezek a legfontosabb kérdések, melyeket mindenkép érdemes végiggondolni a végleges döntés előtt. Természetesen szeretnénk magunkat is ajánlani, ha Budapest közelében keresi a tökéletes esküvő helyszínt!
Musztáng Rendezvényterem – Esküvő helyszín Budaörsön

Az ideális esküvő helyszín kiválasztása

Esküvő helyszín, mindent a párért

Egy esküvő szervezésének kezdetén a legfontosabb dolgok közé sorolható a megfelelő esküvő helyszín kiválasztása. Mindez nem egy egyszerű feladat, mert a helyszínnek nagyon sok kritériumnak meg kell felelnie, ahhoz, hogy valóban egy felejthetetlen esküvőt és ne egy bosszúságokkal teli napot szervezzünk. A helyszín kiválasztását érdemes már jóval az esküvő kitűzött időpontja elött kiválasztani, ezzel elkerülve azt, hogy a kiválasztott helyszín már foglalt legyen az adott időpontra. Érdemes legalább néhány hónappal, de akár fél évvel is előre lefoglalni, nehogy a késői foglalás miatt hiúsuljon meg a élete legszebb napja.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni?

 • Az esküvői helyszín kiválasztásánál talán az a legfontosabb, hogy eldöntse, milyen típusú esküvőt szereten. Ezzel már jól le lehet szűkíteni a lehetséges helyszínek számát.
 • Fontos azt is eldönteni, hogy hány embert szeretne meghívni. Érdemes fontolóra venni, hogy magát az esküvői ceremóniát is szeretné-e a helyszínen megtartani, vagy csak egy esküvői vacsorát tervez.
 • Fontos, hogy a helyszín rendelkezzen olyan teremmel, ahol elegendő hely áll rendelkezésre egy zenekar részére és esetlege egy nagyobb tánctér kialakításához is megfelelő.
 • Vendégei számára fontos lehet, hogy a helyszín rendelkezik e saját parkolóval, vagy sem. Érdemes olyan helyszínt választani, ahol szállás is rendelkezésre áll azoknak a vendégeinknek, akik távolabbi helyről érkeznek.
 • Mindezek mellet érdemes egy olyan helyszínt választani, ahol rugalmasan kezelik az egyéni igényeket, kéréseket!

Praktikus ötletek:

Sok esetben érdemes az esküvői ceremóniát és az utána következő vacsorát, lakodalmat egy helyen megtartani, ezzel is kedvezve a meghívott vendégeknek. Ezzel a lépéssel elkerülhető minden az utazással kapcsolatos kellemetlenség és sokkal több idő áll rendelkezésre az esküvő fontosabb pillanataira.

Pénztárcakímélő ötlet lehet, ha svédasztalos fogadást rendez. ezt főleg akkor érdemes fontolóra venni, ha sok vendéget szeretne meghívni, de a pénztárcájának megterhelő lenne minden egyes vendéget komplett menüvel fogadni.

Érdemes olyan helyszínt választani, ahol van lehetőség úgynevezett italcsomag megrendelésére, mert ezekkel a csomagokkal általában nagyon gazdaságosan megoldható a vendégsereg italokkal való ellátása.

Ha egy komlett és mindenre kiterjedő szolgáltatást keres, akkor tekinse meg a Musztáng Rendezvényterem esküvői ajánlatait!

Menyasszonyi csokor – csokordobás

Esküvői hagyományok: rózsa csokor

Az eddigi írásainkban is többször szóba került a mennyasszonyi csokor, de főként a ruhákkal, dekorációval kapcsolatban. Ebben a cikkünkben más oldalról közelítünk a menyasszonyi csokor felé.

Régóta hagyomány és a násznép egydülálló hölgy tagjainak kedvenc momentuma az esküvőn, amikor a szertartás végén a menyasszony háttal állva hátradobja a csokrát a még el nem kelt hölgyek közé. A babona szerint az a hölgy, aki csokrot elkapja, hamarosan férjhez megy.
Bármennyire hihetetlen, sokszor bejön…

Bár a csokordobást biztosan sokan ismerik, de azt már kevesebben, hogy manapság az urakat sem hagyják ki az efféle szórakozásból. Ha Ön is szeretné jókedvre deríteni a násznép még egyedülálló férfi tagjait, akkor a csokor után a harisnyakötőjét is dobja hátra. Garantáltan nagy lesz az öröm. Erre az alkalomra érdemes beszerezni egy plusz harisnyakötőt, lehetőleg kék színűt, mert állítólag a babona csak azzal működik...
A legügyesebb férfi, aki megszerzi a harisnyakötőt, már készülhet is az esküvőjére.

Könyvek a tökéletes esküvő megvalósításához

Esküvő lépésről-lépésre

Egy esküvő megszervezése még a felkészültebbeket is meglepheti, de szerencsére nem kell feláldozni minden vagyonunkat azért, hogy egy méregdrága esküvőszervező végezze el a munka nehéz részét.

Komoly segítséget jelenthetnek a témában megjelenő könyvek is. Jelenleg elég szép számmal szerezhetünk be könyveket, melyek sok segítséget tudnak nyújtani, akár a helyszín, akár a dekoráció kiválasztásában. Némelyik, pedig rövid történetekkel próbál útbaigazítást adni az oltárhoz vezető rögös út végigjárásához.
Összegyűjtöttünk néhányat a szerintünk valóban értékes alkotások közül, amiket ma a nagyobb könyváruházakban be lehet szerezni.

Az első könyv, amit ajánlani szeretnénk az Rátkai Tímea: Esküvő lépésről-lépésre 2010 című alkotása. Ez a könyv az egyik legjobb kiindulópont azoknak, akik saját maguk szeretnék esküvőjüket megtervezni. Számtalan kérdésre választ kaphat az olvasó. Többek közt, olyan egyszerűnek tűnőkre is, mint, hogy; Hogy is kezdjek bele? Milyen zenekart válasszak? Biztos, hogy jó lesz a esküvő helyszín? Kiket ültessek a főasztalhoz? Mit tegyek, hogy ez a nap minden szempontból tökéletes legyen? És még sorolhatnánk…

Rátkai Tímea az ország egyik legismertebb esküvőszervezője, így biztosan hasznos információkat ad az olvasónak. A könyv amellett, hogy a hazai helyzetet mutatja be, aktuáisan a 2010-es évre vonatkozó trendeket, információkat tartalmaz. A Libri árauházaiban beszerezhető.

Horváth Eszter - Egy szelet esküvő című könyv igazi hiánypótló alkotás. A könyv nem kifejezetten az esküvő megszervezésével foglalkozik, hanem annak szépségével a dekorációval a ruhákkal, tortákkal és ezek harmónikus kialakításával. Szóba kerül még a csokrok és az ékszerek kiválasztása is. Ha valaki szeretné, hogy az esküvői torta és a ruhája is harmonizáljon egymással, akkor egy kihagyhatatlan olvasmány Horváth Eszter könyve. A könyv az alexandra üzleteiben megvásárolható.

Ez a két könyv csak nagyon kis szelete a könyvpiacon jelenlevő esküvői irodalomnak, de talán ezek azok a könyvek, melyek a leginkább segítséget nyúthatnak az esküvőjüket tervezgető pároknak. Azoknak sem kell csalódniuk, akik inkább történeteket olvasnának híres emberek esküvőiről, mert számos könyv dolgozza fel, például uralkodók esküvőit.

Tíz (+1) lenyűgöző esküvői helyszín - nászút

Az esküvő napja az a nap, amikor megünnepeljük a saját szerelmi történetünket álmaink férfijával. Az a nap, amely a hosszú tündérmese kezdetét jelzi. Ez a mi napunk. Mitől is lehetne jobb, mint hogy a menyegző helyszínéül egy olyan helyet választunk, amelyre örökké emlékezni fogunk?

Hosszú ideje fontos kérdés a frigyre lépést illetően: a hol. Az emberek gyakran mennek a Karib-tengerhez vagy az Eiffel-toronyhoz Párizsba. Miért utaznánk ide, ha vannak olyan helyek a világon, ahova kevesebb ember utazik, és örömmel fogadják a párokat? Ha valami igazán különlegesre vágyunk, akkor ezek a helyszínek tökéletesen passzolnak hozzánk.

1. Yosemite- vízesés, Amerikai Egyesült Államok

A kaliforniai hegyek között megbújó Yosemite Nemzeti Park csodálatos hely lehet a kalandvágyó pároknak. Több kilométernyi erdős, sziklás terület vár minden túrára, romantikus sétára vágyó házasulandót, nem elfelejtve azt, hogy a vízesés tökéletes hátteret kínál a fotókhoz.

Yosemite vízesés USA területén

2. Azori-szigetek, Portugália

Az Azori-szigetek az Atlanti Óceánban egy szigetlánc, amely lélegzetelállító kilátást és hosszú homokos tengerparti pihenést kínál. Ha a tengerparti esküvő minden álmunk, akkor miért ne tartanánk olyan szigeten, amelyről kevesen hallottak, illetve még kevesebben jártak?

Azori Szigetek, mint nászút

3. Dalmát-tengerpart, Horvátország

Aki már járt Horvátországban, annak nem újdonság, hogy kristálytiszta kék vizével és strandjaival gyakran úgy jellemzik, mint egy álmot. Itt arra is lehetősége nyílik az embernek, hogy búvárkodjon, esetleg a víz alatt mondja ki a boldogító igent.

Napfényes Dalmát tengerpart

4. Kyoto, Japán

Képzeljük el, hogy úgy megyünk férjhez, hogy éppen zajlik a Cseresznyevirág Fesztivál (amely már önmagában is gyönyörű), s a virágok szemtanúi lesznek a boldog pillanatnak. Kyoto egy picike, elrejtett város, amire mindig meghittséggel lehet gondolni.

Kyoto az egzotikus út

5. Fidzsi- szigetek

Ezek a szigetek a meghittség és rejtettség érzését adják, miközben megőrzik az ünnep szellemét. Sajátos pompája és nyugalma lenyűgöz minden idelátogatót.

Fidzsi a gyönygszem

6. Costa Rica, Közép-Amerika

Costa Rica egy igazi trópusi paradicsom, dombokkal, vulkánnal, pálmafákkal és homokos tengerparttal; ahol a naplemente elbűvölő hátteret varázsol.

Costa Rica a trópusok paradicsoma

7. India Palotái (Jaipur)

Ennél nagyobb esküvő nem létezik. Élvezze az élénk színek, illatok, ízek sokszínűségét, a fesztiválok hangulatát, a zene különlegességét, miközben felejthetetlen élményben van része.

Jaipur

8. Taj Mahal, India

Ünnepeld a szerelmed a Taj Mahal előtt teljes holdfényben! A hatás biztosan nem marad el. Az éjszaka szépsége és a Taj Mahal lenyűgözősége már sok költőt megihletett.

Taj Mahal india nevezetessége

9. Seychelle-szigetek

Ezek a szigetek (is) igazi gyöngyszemként ragyognak az óceán közepén. Elképzelhetetlen gyönyörűség vár minden ideutazót. El tudja képzelni magát hófehér ruhában a fehér homokos tengerparton pálmafák alatt és indigókék tengerrel a háttérben? Ha igen, akkor itt megtalálja amit keres.

Seychelle-szigetek a kikapcsolodás csúcsa

10. Szafari, Dél-Afrika

Aki szereti az állatokat, rossz ember nem lehet. Így szól a mondás. Ha azonban életünk legboldogabb napját is szeretnénk megosztani velük, akkor erre nincs is jobb mód, mint hogy köztük legyen. Elefánttal vagy zsiráffal a háttérben nehéz nem emlékezni az eseményre.

Afrika a szafarik világa

11. Budaörs - Magyarország

A sok-sok egzotikus és távoli helyszín mellet, természetesen hazánkban is akad szép számmal gyönyrű és igazán esküvőkhöz illő helyszín. Ha valaki nem a delfineket, a hatalmas palotákat keresi, de egy romantikus és elbűvölően szép esküvőt szeretne, annak itthon számos lehetősége van. Az egyik legszebb helyszín a Budapesttől alig néhány percnyire található (Budapest nyugati kapuja) Budaörs, mely szintén számos látnivalót tartogat az odaérkezőknek.

Budaörsi Musztáng Rendezvényterem a kiváló esküvő helyszín

Ezek a helyszínek csupán kellékek, de segíthetnek átalakítani a házasságkötés pillanatait tündérmeseszerűvé. Igaz, mindegyikről elmondható, hogy nászút célpontnak is kiváló. Persze ne feledjük el, hogy bárhol esküszünk is, a lényeg nem változik, csak a körítés - ám sokkal emlékezetesebb az első közös vacsora vagy reggeli, ha a banánt hozzá a fáról kell leszedni.

Ali Borbála